HR Strategisch Jaarcongres 2019

HR Strategisch Jaarcongres 2019

09:00 -09:30 ONTVANGST & REGISTRATIE

09:30 -09:45

 

WELKOM

Welkom & opening door uw dagvoorzitter Glenn van den Burg

09:45 -10:45

WAKE UP SHAKE UP: ZEVEN MEGA TRENDS EN DE IMPACT OP WERK

 

Van der Heijden schetst de belangrijkste trends waarmee wij te maken krijgen in het leven en ondernemen in de nieuwe werkelijkheid. Hoe verandert onze wereld onder invloed van de technologische ontwikkelingen en sociale vraagstukken en wat is de impact daarvan op organisaties, werk en HRM?

Mr. Drs. Hans van der Heijden, adviseur, auteur Zeven Megatrends

10:45 -11:20 HRM: UP OR OUT?

 

Het huidige HRM, rond 1900 ontstaan als control instrument voor de Modern Business Enterprise (MBE) past niet goed meer bij moderne ondernemingen en instellingen maar zeker niet bij de moderne werkende die beter is opgeleid dan 100 jaar geleden en behoefte heeft aan autonomie en persoonlijke ontwikkeling. De instituties die in de vorige eeuw zijn ontwikkeld als middel voor economische groei zijn nu verworden tot doel en staan innovatie in de weg.

Dr. Peter Blok, docent, senior expert

11:20 -11:40 PAUZE
11:40 -12:40 STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING & HR-STRATEGIE - THE NEXT STEP
 

Bij Strategische Personeelsplanning gaat het om het afstemmen tussen toekomstige personeelsbehoeften en de toekomstige personeelsbeschikbaarheid. Maar het gaat ook om het zorgen voor een crew die strategische kansen zoekt en benut en een cultuur en structuur die dit stimuleert. 

Job Hoogendoorn, Partner ERBS, Erasmus Research & Business Support

12:40 -13:30 LUNCH
13:30 -14:30

PEOPLE ANALYTICS: De toekomst (of ondergang) van HR?

 

People Analytics inzetten voor het bepalen van de strategie. We willen het misschien wel, maar het is makkelijker in de (strategische) plannen gezet, dan daadwerkelijk gedaan. Want wat is People Analytics nu eigenlijk? Hoe start je ermee? Waar positioneer je het in je organisatie? Welke rol speelt IT? Welke competenties zijn nodig om succesvol te zijn? In deze interactieve keynote maakt u kennis met de kansen (en bedreigingen) van People Analytics 

Dr. Sjoerd van den Heuvel, Hoofddocent Arbeid & Organisatie / People Analytics onderzoeker, docent, spreker

14:30 -15:10 BEST PRACTICE BIJ UMCG
 

Michiel is sinds 2017 directeur P&O bij de grootste werkgever van Noord Nederland, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Als bedrijfskundige heeft Michiel eerst een carrière opgebouwd bij implementatiebureau Pentascope, waar hij een groot aantal projecten begeleidde voor klanten en een aantal jaren onderdeel uitmaakte van het management. Vanuit zijn eigen BV Herdis Gedoereductie en Inspiratie begeleidde hij vervolgens teams en werkte hij aan grote veranderingen in diverse branches, steeds meer in de zorg. Vanuit Herdis kwam hij als leidinggevende bij het UMCG terecht. In de huidige functie als directeur P&O werkt hij landelijk, regionaal én in het UMCG aan diverse uitdagende vraagstukken op het HRM vlak.

Drs Michiel Kahmann, Directeur P&O Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

15:10 -15:35

PAUZE

15:35 -16:35 TALENTMANAGEMENT: Talent mobiliseren en de rol van HR 

 

In een tijd waarin de ‘war for talent’ weer in volle hevigheid is losgebarsten is het belangrijk dat u talenten binnenhaalt en aan u bindt. Talenten die nodig zijn voor het werk van nu en de toekomst. Welke talenten passen bij de strategische doelstellingen van de organisatie? In hoeverre zijn deze talenten al aanwezig binnen de organisatie? En hoe vindt en bindt u de ontbrekende talenten? Thunissen neemt u mee in de zoektocht naar talent. Hoe ontdekt, ontwikkelt en benut u talent in uw eigen organisatie.

Dr. Marian Thunnissen, Lector Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie

16:35 -16:45

 

WRAP UP

Afsluiting door uw dagvoorzitter Glenn van den Burg

16:45
17:30
NETWERKBORREL