HR Strategisch Jaarcongres 2019

HR Strategisch Jaarcongres 2019

Mr Drs. Hans van der Heijden

Adviseur Total Reward, auteur

Hans van der Heijden werkt bij Deloitte Human Capital en adviseert organisaties over keuzen in HRM en beloning. Hij studeerde rechten en psychologie (cum laude) en werkte onder andere als partner bij het adviesbureau Twynstra Gudde. In dienst van de Rabobank hielp hij vijftien jaar de ambities van de bank en haar medewerkers realiseren. Hans was Hoofd Management Development, de baas van de Corporate University en Hoofd Arbeidsvoorwaarden. In 2017 bracht hij bij Vakmedianet zijn vijfde boek uit: Zeven Megatrends; over leven en ondernemen in de nieuwe werkelijkheid.

Lees hier het interview met Hans van der Heijden

Dr. Peter Blok

Docent, Senior expert

Peter Blok (1949, Amsterdam) heeft ervaring met ontwikkelingssamenwerking, internationale relaties (m.n. in het hoger onderwijs) en met HRM waarover hij in 2013 een proefschrift heeft afgerond over de toekomst van HRM. Hij werkt als docent bij de HvA, publiceert over HRM, vertrouwen en aanverwante onderwerpen, interviewt schrijvers voor de Literaire Salon in Amsterdam en adviseert bedrijven in zich ontwikkelende landen als senior expert voor het Programma Uitzending managers (PUM).

Dr. Sjoerd van den Heuvel

Hoofddocent Arbeid & Organisatie / People Analytics onderzoeker, docent, spreke

Dr. Sjoerd van den Heuvel is werkzaam als Hoofddocent Arbeid & Organisatie aan de Hogeschool Utrecht. Zijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling, implementatie en acceptatie van People Analytics. Naast zijn onderzoeksactiviteiten, begeleidt Sjoerd organisaties bij het opzetten en uitvoeren van People Analytics activiteiten, verzorgt bij trainingen, en spreekt hij regelmatig op (internationale) People Analytics congressen.

Dr. Job Hoogendoorn

Partner ERBS, Erasmus Research & Business Support

Job is sinds 2014 partner van ERBS, Erasmus Universiteit. Daarvoor was hij HR-manager in Nederland en in het buitenland, hoofddocent HRM aan de Rotterdam School of Management en Directeur van de Deeltijd Masteropleiding Bedrijfskunde van de RSM. Hiernaast vervulde hij commissariaten bij grote venootschappen.

Dr. Marian Thunnissen

Lector

Marian Thunnissen is lector Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Met haar team doet zij onderzoek naar het ontdekken, benutten en ontwikkelen van talent. Hun recente onderzoek gaat over talentbenutting in teams, de rol van de leidinggevende bij talentontwikkeling en naar een talentgericht werk- en leerklimaat. Marian deelt graag haar kennis met anderen en publiceert en presenteert regelmatig over het mobiliseren van talent. Tevens is zij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor HRM.

Glenn van der Burg

Dagvoorzitter 

Als oprichter van People Power werk ik elke dag vol vuur aan mensgericht organiseren voor betere prestaties en gelukkigere mensen. Als adviseur van leiders en facilitator van veranderingen, die zorgen voor meer werkenergie in jouw organisatie. Elke maandag presenteer ik het radioprogramma People Power over de kracht van mensen in organisaties. Ik ben auteur van de managementboeken ‘Boven het maaiveld’ en ‘Management Mythes’ en ben regelmatig te zien als dagvoorzitter en spreker op congressen over duurzame inzetbaarheid, leiderschap, werkgeluk en sociale innovatie. 

Drs Michiel Kahmann

Directeur P&O Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Michiel is sinds 2017 directeur P&O bij de grootste werkgever van Noord Nederland, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Als bedrijfskundige heeft Michiel eerst een carrière opgebouwd bij implementatiebureau Pentascope, waar hij een groot aantal projecten begeleidde voor klanten en een aantal jaren onderdeel uitmaakte van het management. Vanuit zijn eigen BV Herdis Gedoereductie en Inspiratie begeleidde hij vervolgens teams en werkte hij  aan grote veranderingen in diverse branches, steeds meer in de zorg. Vanuit Herdis kwam hij als leidinggevende bij het UMCG terecht. In de huidige functie als directeur P&O werkt hij landelijk, regionaal én in het UMCG aan diverse uitdagende vraagstukken op het HRM vlak.